sap sd interview questions
Blog | sap sd interview questions

SAP SD Interview Questions

Below SAP SD Interview questions are collected from industry experts who interview 100’s of students. Go through all the Solved SAP SD Interview Questions which can help in your interview. Happy Learning.

1.What are the phases in ASAP methodology?
Answer: There will be 5 phases in ASAP methodology
1. Project preparation
2. Business blueprint
3. Realization
4. Final preparation
5. Go-live and Hypercare (support)

2. In third party process system should not allow to create customer invoice (VF01) without MIRO document ?
Answer: In Item category controls need to select billing relevance as “F”

3. Want to see only return documents in VBAK table, we don’t know the sales document type for returns?
Answer: In VBAK table we can search with document category as “H”– Returns

4.What are the different activities under consignment stock in SAP SD?
Answer: Consignment stock management includes four key activities in the system –
A. Consignment Fill-Up (Stock is fill up at warehouse)
B. Consignment Issue (Stock issued from the warehouse)
C. Consignment Pick-Up (Stock return to manufacturer)
D. Consignment Returns (Stock return from the customer)

5.When would you use an SAP Return Order and SAP Credit Memo?
Answer: SAP Return Order is carried out when the customer returns any previously purchased products and requires a credit or money back. While the credit memo is when the customer is credited without returning any goods.

6.Explain what is the difference between rush order and cash sales?
Answer:
• Rush Order: Order delivery will be done on the same day while billing will be done later
• Cash Sale: Billing and order delivery will be done on the same day

7.How can u check in SAP system, how, when and by whom which fields in the customer master record were changed?
Answer: Display Master rec. XDO3, and on the top menu in The Environment – Account changes- all fields. Place the cursor on the relevant line and select Choose.

8.In realization phase what we do?
Answer: In the Realization stage, we configure and customize the Blueprint stage business process with the help of functional specifications and here we map the business process into the sap.

9.Can we combine multiple deliveries into one invoice?
Answer: Yes, we can combine multiple deliveries into one invoice when the bill to party, payment terms, and billing date is the same in all documents.

10.How sales document is structured?
Answer:
i.Header responsible for all the documents.
ii.Item for materials.
iii.Schedule line for quantity and delivery dates.

11.What does A/c group control customer?
Answer: Account Group is like a control Parameter for the customer master. Most of the fields in the customer master are controlled Using Field Selection.

12.What is purpose of maintaining common distribution channels and common division?

Answer: Common Distribution Channel and Common Division are maintained so that if any master data like customer or material maintained with respect to one distribution channel can be used in other Dis. channel. It reduces the volume of master records.

13.In which scenario order and billing has different pricing procedure?
Answer: In rebate process.

14.Is it possible to maintain two Base Prices for a material in price condition record?
Answer: Yes, by maintaining the validity period in records & the value gets triggered as per the pricing date mentioned in the transaction (Order).

15.What is the Use of Requirement in pricing procedure?
Answer: Requirement is a field which is used to validate a condition type i.e. if certain condition is met requirement then only the corresponding condition type will be accesses else it will not.

For example: Plant is a pre-requisite to pick the Pricing while making a Sales Order, hence until or unless Plant code is inserted in sales order pricing will not be picked as it’s a requirement.

16.In Third-party process, how system will pick the vendor automatically while creating the Auto PR?
Answer: Vendor will pick from source list document.

17.Which movement type we use in third party process?
Answer: In third-party process movement type is not required.

18.What is the t code for IDOC monitoring?
Answer: we can see in WE02.

19.What is T-code to reprocess the failed IDOC?
Answer: BD87 or WE19

20.What is difference between WE19 and BD87?
Answer: If we use WE19, a new IDOC number will be generated and in BD87 no new IDOC will be created./

21.What is RICEF?
i. Reports
ii. Interface
iii. Conversion
iv. Enhancement and forms

We are going to update more SAP SD INTERVIEW QUESTIONS on our page .
So Please read them and Get ready for your Interview.

ALL THE BEST IN ADVANCE

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *